Магазин "Водяний"
(066) 15-13-258

Пн-Пт: 8:00 — 18:00
Сб: 8:00 — 14:00
Неділя: вихідний

Оптова торгівля
(050) 51-18-359

Пн-Пт: 8:00 — 17:00
Сб, Нд: вихідний

Безшумна каналізація

Безшумна каналізація

Це багато шарові труби, які насичуються мінеральними домішками, поліпропіленом для забезпечення максимальної стійкості до агресивного середовища. Зазвичай, їх конструкція являє собою тришарову конструкцію.

Дім – це місце, де вам повинно бути затишно і спокійно. Де ви можете не просто пересидіти, а відпочити, розслабитися і проводити час з близькими. Відповідно, ніщо не повинно вам заважати і дратувати особливо вночі . В деяких європейських країнах є правила де мешканці будинку вночі зайвий раз «не зливають воду»,щоб не розбудити сусідів.

В нас  нажаль, досягти такого практично не можливо. Галасливі сусіди, гул вулиці, працююча пральна машина за стінкою і звуки зливу води дуже часто вриваються в наш затишний світ. З деякими моментами важко щось зробити. А ось з тим, щоб більше не чути, коли вашому сусідові захотілося прийняти ванну- боротися можна.

То як  вирішити цю проблему? Зробити це допоможе безшумна каналізація. В першу чергу використання шумопоглинаючих труб необхідно в будинках з підвищеними вимогами до шумоізоляції (лікарні, санаторії, реабілітаційні центри). Сьогодні все частіше ця технологія використовується і в житлових комплексах, і в багатоповерхівках, і в приватних будинках.

У чому ж особливість безшумних труб для каналізації? В першу чергу в їхній конструкції. Такі труби мають потовщені стінки, підвищену міцність, легше справляються з вібраціями і низькими температурами і все це завдяки конструкції.

 

Труби для безшумної каналізації мають три шари, зовнішній і внутрішній виконується з поліпропілену, а шар між ними – це мінералізований матеріал, покликаний збільшити молекулярну вагу.Цей тип конструкції дозволяє трубам не тільки справлятися з шумами,але і гасити вібрації, які часто самі стають джерелом шуму.

 

Особливості збирання

Щоб домогтися зниження рівня шуму до мінімальних значень, слід дотримуватися рекомендацій виробника і використовувати фіксуючі опори з м’якою прокладкою. Випускається два типи звукоізольованих труб – під муфтове або розтрубне з’єднання, незалежно від типу монтаж не вимагає особливих зусиль і навичок, проте збірка безраструбної і раструбної каналізації мають певні особливості.

З’єднання муфтами

Трубу обрізають в розмір з урахуванням сполучної муфти, зріз повинен бути перпендикулярний осі труби. Стикуємий кінець зачищають від задирок і одягають на нього ущільнювальну манжету, якою комплектується муфта. Далі, необхідно нанести мастило на манжету, не варто застосовувати технічні масла, що руйнують гуму, краще використовувати мастильні матеріали, пропоновані виробником, в крайньому випадку, підійде силікон. Патрубок з змащеною манжетою із зусиллям вставляється в муфту, вставляти слід до упора, можливе теплове розширення компенсується за рахунок конструкції  муфти. Така ж послідовність дій застосовується для з’єднання безраструбних труб з іншими фасонними елементами – коліна, трійники, хрестовини і т. д.

Монтаж раструбних комплектуючих:

Підготовка до монтажу патрубка і раструба полягає в очищенні від забруднень і перевірці кільця ущільнювача, воно не повинно мати пошкоджень і фіксуватися в поглибленні раструба без скручування. Змащений патрубок вставляється до упору, після чого його висувають в зворотному напрямку на 1 см. Таким чином створюється теплова компенсація можливого розширення. Рекомендується поруч з місцем з’єднання встановлювати фіксуючий хомут, оснащений еластичною вставкою.

Додаткові фактори, що впливають на рівень шуму

Щоб отримати максимальний ефект від використання безшумних труб необхідно врахувати додаткові причини виникнення шуму:

  • Величина ухилу водостоку, що перевищує оптимальне значення;
  • Різка зміна напрямку потоку;
  • Провисання протяжних ділянок;
  • Неправильна установка раструбів;
  • Порушення правил кріплення стояків.
  • Невірний розрахунок прохідності (діаметра) труби
  • Загальна зношуваність труб і хомутів
  • Поломки і деформації всієї системи
  • Вібрації

Величина ухилу труби залежить від її діаметра, для труб з діаметром, що перевищує 150 мм, на кожен метр горизонтальної ділянки ухил становить 8 мм, при меншому діаметрі до 50 мм величина ухилу 20 мм, а для труб з діаметром 50 мм і менше – 35 мм . Не допускається поворот на 90 °, виконаний за допомогою одного коліна, правильний монтаж передбачає використання двох фітингів з кутами 135 °. Такий ж кут рекомендується для введення горизонтальної ділянки в стояк.

Для виключення провисання горизонтальних водостоків кріпильні елементи монтуються на певній відстані, протяжність ділянки між сусідніми хомутами дорівнює 10-ти діаметрів труби. Вертикальні лінії підтримуються жорсткими і плаваючими (легкими) кріпленнями, максимально допустимий інтервал між хомутами не більше 2 метрів. На стояках безраструбних систем жорстке кріплення встановлюється над фітінгом, а ковзне з нижньої сторони, перед компенсаційної муфтою. Жорсткість кріплення залежить від затягування стягуючого болта, неповне затягування забезпечує рух труби всередині хомута при тепловому розширенні.

При монтажі розтрубних систем велике значення має правильна орієнтація раструбів, вони повинні встановлюватися проти течії, така установка забезпечує мінімальний опір потоку в зоні стику і відповідно знижує шумовий фон.

Магазин -салон  « Водяний»  запропонує Вам та підбере якісні безшумні каналізаційні  системи виробництва Чехії, Польщі, Румунії.