Магазин "Водяний"
(066) 15-13-258

Пн-Пт: 8:00 — 18:00
Сб: 8:00 — 14:00
Неділя: вихідний

Оптова торгівля
(050) 51-18-359

Пн-Пт: 8:00 — 17:00
Сб, Нд: вихідний

Що таке інверторні кондиціонери?

Що таке інверторні кондиціонери?

Інверторний кондиціонер (кондиціонер інверторного типу) – кондиціонер, електродвигун компресора якого змінює частоту обертання та регулює потужність за допомогою інвертора, перший інверторний кондиціонер розроблений у вересні 1981 року у Японії.

Чим відрізняється інверторний кондиціонер від неінверторного ?

Основна відмінність інверторного кондиціонера від неінверторного – їх температурний режим роботи. Неінверторний кондиціонер при обігріві може працювати до -5 С ° холоду за вікном. У той час як інверторний витримує температуру до -30 С ° морозу і може виступати як основне локальне джерело обігріву приміщення.

Принцип роботи компресора – ще один важливий критерій, чим інверторний кондиціонер відрізняється від звичайного. Не інверторний кондиціонер розганяє компресор повністю, досягає потрібної температури і вимикається. Коли температура в приміщенні змінюється, процес повторюється. Можна сказати, що компресор у неінверторного кондиціонера працює ривками – від мінімума до максимума. Інверторний  кондиціонер постійно вимірює температуру навколишнього середовища як у приміщенні, так і на вулиці. При цьому він розуміє, скільки потужності необхідно подати на компресор, щоб досягти заданої температури у приміщенні. Також, досягши необхідної температури, інверторний кондиціонер не вимикає компресор, а переводить їх у режим зниженої потужності, тобто. підтримує режим циркуляції для згладжування коливання температури всередині приміщення. Завдяки цьому, інверторні кондиціонери споживають менше електроенергії та комфортніше підтримують клімат у приміщенні.

  • Економія енергії – інверторне регулювання компресора забезпечує до 30% економії електроенергії .
  • Зменшена швидкість зносу через безперервність подачі масла .
  • Можливість більш точного підтримання заданої температури за рахунок плавного керування швидкістю обертання двигуна компресора
  • Інвертоні кондиціонери тихіші  від звичайних за рахунок того, що компресор працює рівно і плавно.

Серед інверторних кондиціонерів, запропонованих на нашому сайті, можна знайти моделі різного рівня функціональності й цінової категорії. Поговоривши з нашими фахівцями ви отримаєте вичерпну інформацію: питання, які стосуються конкретних функцій, порівняння обладнання однакової цінової категорії від різних виробників, специфіку сервісного обслуговування чи монтажних робіт.