Магазин "Водяний"
(066) 15-13-258

Пн-Пт: 8:00 — 18:00
Сб: 8:00 — 14:00
Неділя: вихідний

Оптова торгівля
(050) 51-18-359

Пн-Пт: 8:00 — 17:00
Сб, Нд: вихідний

Теплі стіни

Теплі стіни

Ще кілька років тому водяне панельне опалення, стінове та підлогове, як найсучасніші системи, що забезпечують комфортним теплом будівлі, були синонімом розкоші та забезпеченості власника будівлі. Сьогодні, такі системи вже міцно увійшли до інженерної практики як для опалення та охолодження індивідуальних житлових будинків, так і для громадських будівель та споруд.

Салон «Водяний» пропонує системи KAN‑therm, як комплекс сучасних технічних рішень, що дозволяють створити енергоефективні, надійні та довговічні системи водяного панельного опалення як у напрямку стінового та підлогового опалення, так і для обігріву зовнішніх поверхонь.

Система KAN-therm Wall, що виконується за “сухою” або “мокрою” технологією монтажу, є одним із сучасних технічних рішень, призначених для монтажу стінового опалення.

 

СТІНОВЕ ОПАЛЕННЯ – “МОКРИЙ” МЕТОД

Гріючі труби з діаметрами 8, 12 або 14 мм кріпляться на стіні в монтажних шинах RAIL, а потім покриваються шаром штукатурки загальною товщиною близько 30 – 35 мм, в результаті чого виходить плита, що гріє. Мінімальна товщина штукатурки над трубою становить 10 мм. Для монтажу використовуються труби KAN-therm PE-RT або PE-Xc діаметром 12×2 або 14×2 мм, трубопроводи KAN-therm PB діаметром 8х1,0 мм, а також багатошарові труби PE-RT/Al/PE-RT діаметром 14×2 мм. Труби укладаються у формі меандру з кроком 5, 10, 15, 20, 25 см. При кроці 5 і 10 см труби можна укладати у формі здвоєного меандру.

Новинкою в асортименті є полібутиленові труби KAN-therm PB діаметром 8×1 мм, які завдяки своїм характеристикам (диметру) дозволяють додатково зменшити товщину необхідних шарів штукатурного розчину. Нова система кріплень – пластмасові шини для труб діаметром 8 мм, а також спеціальний фіксатор повороту труби гарантують простий, легкий та безпроблемний монтаж системи. Спеціально підібрана система швидких з’єднувачів типу „Click” для труб PB 8 мм надає можливість різної конфігурації з’єднань.

Штукатурка плити, що гріє, повинна мати хорошу теплопровідність, стійкість до температури, еластичність і невелике теплове розширення. Тип штукатурки повинен відповідати вологості приміщення. Може використовуватися цементно-вапняна штукатурка, гіпсова (антигідридна) штукатурка та глиняні розчини.

Штукатурка наноситься поетапно: перший шар завтовшки близько 10-20 мм повинен повністю покрити труби, що гріють. На свіжий шар накласти штукатурну сітку зі скловолокна, а потім накласти другий шар завтовшки 10-15 мм.    Смуги сітки повинні заходити одна на одну, а також на сусідні поверхні (близько 10-15 см).

Стінове опалення Системи KAN-therm Wall, що виконується мокрим методом, рекомендується для монтажу системи на традиційних конструкціях (цегельна кладка, залізобетонні конструкції).

СТІНОВЕ ОПАЛЕННЯ – “СУХИЙ” МЕТОД

Стінне опалення Системи KAN-therm Wall, що реалізується “сухим” методом, дозволяє змонтувати систему за дуже короткий час. Основним елементом є збірні гіпсоволокнисті плити у вигляді панелей, що гріють, з утопленою в них полібутиленовою трубою 8х1,0 мм, які укладаються безпосередньо на конструкцію стіни.

Панелі можуть встановлюватись шляхом прямого монтажу (поклейки) на рівній поверхні або за допомогою спеціальних опорних конструкцій у вигляді дерев’яного чи металевого каркасу. Завдяки системним двостороннім з’єднувачам типу „Click”, мінімізовано ризик виникнення протікання в системі, а також гарантується можливість довільної та зручної конфігурації панелей, що гріють.

Система може встановлюватися як на традиційних будівельних конструкціях (цегляна кладка, залізобетонні конструкції), так і металевих або дерев’яних каркасних конструкціях. Широкий діапазон розмірів панелей дозволяють встановити систему не тільки на великих, але і на малих поверхнях, наприклад, у віконних та дверних простінках. Позначене на лицьовій поверхні панелі трасування труб захищає їх від пошкодження під час монтажу. Після встановлення «теплих» панелей та проведення гідравлічних випробувань можна приступити до остаточного оздоблення поверхні стінових панелей за допомогою наявних декоративних покриттів типу фарби, шпалер, керамічної плитки тощо

Стінове опалення Системи KAN-therm Wall, що виконується сухим методом, чудово підходить у дерев’яному будівництві. Хорошим прикладом є використання теплих панелей Системи KAN-therm Wall у традиційному цегляному будинку при обробці мансарди (горищних приміщень).   Все це Ви можете знайти та отримати кваліфіковану консультацію в салоні «Водяний».  Ми працюємо для вас та вашого комфорту.